De verlengde schooldag

Op Revius Wijk vinden we het belangrijk dat de leerlingen zo veel mogelijk huiswerk op school maken. Uiteraard is het nodig dat leerlingen thuis ook nog voor school aan het werk gaan, dit geldt zeker voor het leerwerk. Voor sommige leerlingen geldt dat zij thuis minder effectief met hun schoolwerk bezig kunnen zijn. Om die reden is er de mogelijkheid tot een verlengde schooldag.

Wat houdt de verlengde schooldag in?

Op twee middagen per week bieden we leerlingen de mogelijkheid om op school gebruik te maken van de verlengde schooldag. De leerlingen komen op één van de middagen naar een afgesproken plek om begeleid aan hun schoolwerk te werken. De begeleiding bestaat uit hulp bij plannen, aandacht voor de wijze waarop geleerd wordt en ondersteuning bij controle op leer- en maaktaken. Tevens wordt er gezorgd voor een rustige werkomgeving waar leerlingen in een goede werksfeer aan de slag kunnen. Er kunnen per middag 20 leerlingen deelnemen aan de verlengde schooldag.

Leerlingen en ouders kunnen hun interesse in de verlengde schooldag kenbaar maken bij de tutor. De tutor verzorgt vervolgens de aanmelding. Als een tutor de verlengde schooldag een goed idee vindt, dan kan de tutor dit ook bespreekbaar maken.

Leerlingen kunnen één periode meedoen aan de verlengde schooldag. Mocht er plek zijn, dan kan eventueel gebruik gemaakt worden van een extra periode.

Begeleid-werken-uur

Revius Wijk kent voor leerjaar 1 en 2 geen tussenuren. De uren die uitvallen, bijvoorbeeld door ziekte, worden zoveel mogelijk vervangen door een collega. We noemen dit een begeleid-werken-uur. Het huiswerk dat genoteerd staat in Somtoday kan gewoon doorgang vinden.

Voor de bovenbouw geldt dat er soms wel tussenuren zijn.

Externe huiswerkbegeleiding

Omdat Revius Wijk geen verantwoordelijkheid kan nemen voor de kwaliteit van externe huiswerkinstituten kunnen wij u hier niet naar doorverwijzen.