Groep 7/8

Hier kom je alles te weten over onze school

Revius Wijk

Revius Wijk is de leukste middelbare school van Wijk bij Duurstede en wijde omtrek!

Als je kiest voor Revius Wijk, kom je terecht op een kleinschalige en veilige school waar iedereen jou ziet en kent!

We vinden het belangrijk dat elke leerling met plezier naar de les gaat. Om ervoor te zorgen dat leren leuk is, werken we vaak met onderwerpen die jullie interessant vinden. Door na te denken over vragen die je in de echte wereld tegen kan komen, krijgt leerstof meer betekenis, ook voor je toekomst.

Schooltjes in de school (leerhuis)

Je hebt al gemerkt dat onze school er bijzonder uitziet. En je hebt vast wel gehoord dat we op onze school werken in leerhuizen.

Wat is nu precies een leerhuis? Het is een schooltje in de school met tussen de 50 en 150 leerlingen. Dit vormt een kleinschalige, veilige omgeving. We hebben vijf leerhuizen, ieder niveau heeft zijn eigen leerhuis. Je volgt 70% van al je lessen in je eigen leerhuis. Net als op andere scholen krijg je les in allerlei vakken. Voor de praktijkvakken (zoals lichamelijke opvoeding, muziek, techniek en beeldende vorming) ga je naar de begane grond, waar de praktijklokalen zijn. Doordat een vaste groep docenten in ieder leerhuis werkt, leren zij jou heel goed kennen en jij hen! Nieuwsgierig geworden hoe het er nu precies uit ziet in een leerhuis? Klik op de knop hieronder, klik vervolgens op de opleiding waarvan je het leerhuis wilt zien.

Hoe werkt de brugklas

In het filmpje hiernaast vertellen we je alles over hoe het gaat in de brugklas, bijvoorbeeld hoe de start van het schooljaar eruit ziet, er wordt iets verteld over het rooster en wat kun je verwachten van je tutor.

Rondleiding begane grond en praktijklokalen

Natuurlijk hebben we naast de leerhuizen ook nog praktijklokalen, zoals die voor techniek, biologie of gym. In het filmpje hiernaast nemen we je mee vanaf de fietsenstalling langs alle praktijklokalen op de begane grond.

Hybride lesmethodes

Op Revius Wijk gebruiken we boeken én de iPad. Vrijwel alle lesmethodes zijn deels digitaal en deels op papier. Daarmee combineren we het beste van twee werelden: de mogelijkheden van digitale lesmethoden én de overzichtelijkheid van papieren werkboeken.

Vind je een bepaald onderwerp van wiskunde lastig? Je docent kan dan werk klaarzetten voor jou om extra te oefenen. Maar ook als je bijvoorbeeld uitblinkt in een vak, kan de docent gemakkelijk zorgen voor moeilijkere opdrachten met meer uitdaging. Op onze school werk je ook samen met klasgenoten. Samen voer je onderzoeken uit, bereid je presentaties voor en werk je aan projecten (in en buiten de school). Maar we vinden het ook van groot belang dat je zelfstandig aan je schoolwerk kunt werken. Elke dag is anders, op het Revius is het nooit saai. Jouw toekomst, onze aandacht!

Overstap en kennismaking

Vind je het, net als veel andere leerlingen van groep 8, spannend om naar de middelbare school te gaan?

Dat snappen we heel goed, maar wees gerust: ieder jaar horen we in september dat het eigenlijk reuze meevalt! We vinden het belangrijk dat je je prettig en veilig voelt op onze school. Daarom doen we ons best om je je snel thuis te laten voelen.

Nog voor zomervakantie hebben we een kennismakingsmiddag. Je leert je klasgenoten en je tutor al kennen.

Maar ook na de vakantie organiseren we nog verschillende activiteiten, zoals een actieve brugklasdag, om elkaar echt goed te leren kennen en te wennen aan de middelbare school.

Woon je buiten Wijk bij Duurstede en kom je op de fiets naar Revius Wijk?

Daar houden we natuurlijk rekening mee. Klik op de afbeelding hiernaast om te zien wat we aan het begin van het schooljaar doen.