Groep 7/8

Hier kom je alles te weten over onze school

Revius Wijk

Revius Wijk is de leukste middelbare school van Wijk bij Duurstede en wijde omtrek!

Als je kiest voor Revius Wijk, kom je terecht op een kleinschalige en veilige school waar iedereen jou ziet en kent!

We vinden het belangrijk dat elke leerling met plezier naar de les gaat. Om ervoor te zorgen dat leren leuk is, werken we vaak met onderwerpen die jullie interessant vinden. Door na te denken over vragen die je in de echte wereld tegen kan komen, krijgt leerstof meer betekenis, ook voor je toekomst.

Digitale leerschool

Op Revius Wijk gebruiken we de iPad. Door de iPad kunnen we vaak precies aanbieden wat jij nodig hebt.

Vind je een bepaald onderwerp van wiskunde lastig? Je docent kan dan werk klaarzetten voor jou om extra te oefenen. Maar ook als je bijvoorbeeld uitblinkt in een vak, kan de docent gemakkelijk zorgen voor moeilijkere opdrachten met meer uitdaging. Op onze school werk je ook samen met klasgenoten. Samen voer je onderzoeken uit, bereid je presentaties voor en werk je aan projecten (in en buiten de school). Maar we vinden het ook van groot belang dat je zelfstandig aan je schoolwerk kunt werken. Elke dag is anders, op het Revius is het nooit saai. Jouw toekomst, onze aandacht!

Schooltjes in de school (leerhuis)

Je hebt al gemerkt dat onze school er bijzonder uitziet. En je hebt vast wel gehoord dat we op onze school werken in leerhuizen.

Wat is nu precies een leerhuis? Het is een schooltje in de school met tussen de 50 en 150 leerlingen. Dit vormt een kleinschalige, veilige omgeving. We hebben vijf leerhuizen, ieder niveau heeft zijn eigen leerhuis. Je volgt 70% van al je lessen in je eigen leerhuis. Net als op andere scholen krijg je les in allerlei vakken. Voor de praktijkvakken (zoals lichamelijke opvoeding, muziek, techniek en beeldende vorming) ga je naar de begane grond, waar de praktijklokalen zijn. Doordat een vaste groep docenten in ieder leerhuis werkt, leren zij jou heel goed kennen en jij hen!

Virtueel rondkijken in de school

We hebben een 360° film gemaakt over onze school.

Dit filmpje is zo gemaakt dat het net lijkt of je echt rondloopt in onze school. Je moet dit filmpje dan wel bekijken met de Youtube app op een smartphone of via een iPad. Maar je kunt ook altijd écht binnen komen kijken. Bijvoorbeeld op de open avond en open lesmiddag.

Overstap en kennismaking

Vind je het, net als veel andere leerlingen van groep 8, spannend om naar de middelbare school te gaan?

Dat snappen we heel goed, maar wees gerust: ieder jaar horen we in september dat het eigenlijk reuze meevalt! We vinden het belangrijk dat je je prettig en veilig voelt op onze school. Daarom doen we ons best om je je snel thuis te laten voelen. Op woensdag 5 juni (dus nog voor zomervakantie) hebben we een kennismakingsmiddag. Je leert je klasgenoten en je mentor al kennen. Maar ook na de vakantie organiseren we nog verschillende activiteiten (zoals het brugklaskamp) om elkaar echt goed te leren kennen en te wennen aan de middelbare school.

Hoe kun je onze school leren kennen?

Open lesmiddag

Op vrijdag 23 november 2018 organiseren wij een open lesmiddag, waar we je zullen laten beleven hoe het is om onderwijs in een leerhuis te krijgen. Er worden 3 lessen gegeven, waarbij je de beschikking krijgt over een iPad zodat je zelf kunt ervaren hoe de iPad in de lessen wordt gebruikt.

Individuele aanmelding kan via deze pagina. Basisscholen uit Wijk bij Duurstede en omgeving komen met de klas naar onze open lesmiddag. Individuele aanmelding is dan niet nodig.

Informatieavond tweetalig onderwijs

Ben je geïnteresseerd in tweetalig onderwijs? Kom dan naar onze informatieavond op dinsdag 8 januari 2019 van 19.00-20.30 uur.

Open avond

Wil je onze school echt in bedrijf zien? Tijdens onze open avond op woensdag 16 januari 2019 is dat mogelijk. Je kunt bij alle vakken een kijkje nemen en je kunt bij de “doe”-vakken zelf iets maken/onderzoeken. Natuurlijk kun je overal vragen stellen over onze school, ook aan de leerlingen die aanwezig zullen zijn. Je bent welkom tussen 19.00 en 21.00 uur. Leerlingen van groep 7 zijn op de open avond uiteraard ook van harte welkom!