Hybride lesmethodes

Op Revius Wijk gebruiken we boeken én de iPad. Vrijwel alle lesmethodes zijn deels digitaal en deels op papier. Daarmee combineren we het beste van twee werelden: de mogelijkheden van digitale lesmethoden én de overzichtelijkheid van papieren werkboeken. Daarnaast schrijven leerlingen bij een aantal vakken gewoon in een schrift.

Geen iPad-school

We zijn dus geen ‘iPad-school’. Voor ons is de iPad een middel waarmee we de lesstof op meerdere manieren kunnen aanbieden, maar zeker geen doel op zich. De iPad biedt kansen om makkelijk internetbronnen, apps en filmpjes te gebruiken in de lessen en leerlingen meer individueel te begeleiden. De iPad is voor ons dus wel een essentieel leermiddel.

Waarom doen we dit?

We geloven dat leren aantrekkelijker wordt als lesstof interactief wordt aangeboden. De digitale leermiddelen sluiten meer aan op de belevingswereld van jonge mensen dan boeken, doordat methodes doorlopend worden bijgewerkt. Daarnaast is de iPad een handig hulpmiddel voor het op maat aanbieden van onderwijs, zowel in groepen als individueel. Bij sommige vakken is het digitale werkboek minder handig. Dan kiezen we voor papier, maar altijd in combinatie met de iPad.

Wat betekent het voor je ouders?

  • U koopt zelf een iPad voor uw kind (via ons krijgt u 10% korting op de Apple adviesprijs).
  • Bij bestellingen via ons kunt u kiezen voor betaling in een keer of via huur/koopregeling.
  • Uw kind hoeft thuis niet op de (huis)computer te werken.
  • Wij bestellen de leermiddelen en plaatsen deze op de iPad.

Wanneer u nog vragen heeft of meer informatie wilt, laat het ons weten, ipad@reviuswijk.nl.