Hoe kun je onze school leren kennen?

Vind je het, net als veel andere leerlingen van groep 8, spannend om naar de middelbare school te gaan?

Dat snappen we heel goed, maar wees gerust: ieder jaar horen we in september dat het eigenlijk reuze meevalt! We vinden het belangrijk dat je je prettig en veilig voelt op onze school. Daarom doen we ons best om je je snel thuis te laten voelen.

Revius Wijk Experience

Voor sommige leerlingen is de overstap naar een nieuwe middelbare school zo spannend dat het eigenlijk niet lekker meer voelt. Misschien lig je er wakker van of voel je pijn in je buik? Als dat voor jou zo is, hebben wij op Revius Wijk voor jou iets speciaals bedacht, namelijk de Revius Wijk Experience. Zo wordt de overstap naar de middelbare school een stukje makkelijker en kun je genieten van een onbezorgde zomer zonder spanningen.

Op woensdag 12, 19 en 26 juni vindt de Revius Wijk Experience plaats. Tijdens deze middagen:

  • Praten we over de dingen die anders zijn op de middelbare school en vertellen we hoe je daarmee kunt omgaan
  • Leer je het gebouw alvast kennen
  • Oefenen we alvast met het lesrooster
  • Besteden we aandacht aan hoe je vrienden kunt maken in je nieuwe klas
  • Leer je alvast hoe je het beste kunt plannen om je maak- en leerwerk te doen
  • Is er ruimte om al je vragen te stellen en je kunt alle gevoelens bespreekbaar maken

De bijeenkomst duurt 1 uur van 14.30 uur tot 15.30 uur. Als je je aanmeldt, is het wel de bedoeling dat je alle drie de middagen aanwezig bent.

Kennismaking

We organiseren een aantal momenten waarop je kennis kunt maken met onze school. Zo hebben we een open lesmiddag, een informatieavond tweetalig onderwijs en een open avond. Ook organiseren we op woensdag 5 juni (dus nog voor zomervakantie) een kennismakingsmiddag waar je je klasgenoten en je mentor al leer kennen. Daarnaast is er de Revius Wijk Experience op 12, 19 en 26 juni. Maar ook na de vakantie organiseren we nog verschillende activiteiten (zoals het brugklaskamp) om elkaar echt goed te leren kennen en te wennen aan de middelbare school. Benieuwd naar wat alles inhoudt? Lees dan even verder.

Open lesmiddag

Op vrijdag 23 november 2018 organiseren wij een open lesmiddag, waar we je zullen laten beleven hoe het is om onderwijs in een leerhuis te krijgen. Er worden 3 lessen gegeven zodat je een goed beeld krijgt over hoe wij werken in een leerhuis.

 

Informatieavond tweetalig onderwijs

Ben je geïnteresseerd in tweetalig onderwijs? Kom dan naar onze informatieavond op dinsdag 8 januari 2019 van 19.00-20.30 uur.

Open avond

Wil je onze school echt in bedrijf zien? Tijdens onze open avond op woensdag 16 januari 2019 is dat mogelijk. Je kunt bij alle vakken een kijkje nemen en je kunt bij de “doe”-vakken zelf iets maken/onderzoeken. Natuurlijk kun je overal vragen stellen over onze school, ook aan de leerlingen die aanwezig zullen zijn. Je bent welkom tussen 19.00 en 21.00 uur. Leerlingen van groep 7 zijn op de open avond uiteraard ook van harte welkom!