Hoe kun je onze school leren kennen?

Vind je het, net als veel andere leerlingen van groep 8, spannend om naar de middelbare school te gaan?

Dat snappen we heel goed, maar wees gerust: ieder jaar horen we in september dat het eigenlijk reuze meevalt! We vinden het belangrijk dat je je prettig en veilig voelt op onze school. Daarom doen we ons best om je je snel thuis te laten voelen.

Kennismaking

We organiseren een aantal momenten waarop je kennis kunt maken met onze school. Zo hebben we een open lesmiddag en een open avond. Ook organiseren we op woensdag 16 juni (dus nog voor zomervakantie) een kennismakingsmiddag waar je je klasgenoten en je mentor al leer kennen. Daarnaast is er de Revius Wijk Experience op 23 juni, 30 juni en 7 juli. Maar ook na de vakantie organiseren we nog verschillende activiteiten om elkaar echt goed te leren kennen en te wennen aan de middelbare school. Benieuwd naar wat alles inhoudt? Lees dan even verder.

Informatieavond voor ouders van kinderen uit groep 8 (onder voorbehoud)

In het najaar organiseren wij een informatieavond, speciaal voor ouders van kinderen in de laatste klas van de basisschool. Tijdens deze informatieavond, vertellen wij u over Revius Wijk. U krijgt uitleg over de overstap en de aanmeldingsprocedure. Na het algemene gedeelte kunt u twee informatierondes naar keuze volgen die precies aansluiten bij dat onderwerp waarover u meer wil weten. U bent van harte welkom.

De datum en wijze van aanmelding worden later bekend gemaakt.

 

 

Open lesmiddag

Op vrijdag 13 november 2020 organiseren wij een open lesmiddag, waar we je zullen laten beleven hoe het is om onderwijs in een leerhuis te krijgen. Er worden 3 lessen gegeven zodat je een goed beeld krijgt over hoe wij werken in een leerhuis.

De meeste aanmeldingen voor de open lesmiddag verlopen via de leerkracht van de basisschool. Leerlingen van scholen die niet door de leerkracht worden aangemeld kunnen zich aanmelden via de volgende link: https://www.reviuswijk.nl/aanmelden-open-lesmiddag-individueel/

 

 

 

Open avond

Wil je onze school echt in bedrijf zien? Tijdens onze open avond op dinsdag 19 januari 2021 van 18.00-21.00 uur is dat mogelijk. Je kunt bij alle vakken een kijkje nemen en je kunt bij de “doe”-vakken zelf iets maken/onderzoeken. Natuurlijk kun je overal vragen stellen over onze school, ook aan de leerlingen die aanwezig zullen zijn. Ook onze collega’s van het tweetalig onderwijs staan voor je klaar om alle vragen te beantwoorden. Je bent welkom tussen 18.00 en 21.00 uur. Leerlingen van groep 7 zijn op de open avond uiteraard ook van harte welkom!

Revius Wijk Experience

Voor sommige leerlingen is de overstap naar een nieuwe middelbare school zo spannend dat het eigenlijk niet lekker meer voelt. Misschien lig je er wakker van of voel je pijn in je buik? Als dat voor jou zo is, hebben wij op Revius Wijk voor jou iets speciaals bedacht, namelijk de Revius Wijk Experience. Zo wordt de overstap naar de middelbare school een stukje makkelijker en kun je genieten van een onbezorgde zomer zonder spanningen.

Op 3 woensdagmiddagen (23 juni, 30 juni 7 juli) organiseren we deze Revius Wijk Experience van 15.00-16.00 uur.

Wijze van aanmelden wordt later bekend gemaakt.