Hoe kun je onze school leren kennen?

Vind je het, net als veel andere leerlingen van groep 8, spannend om naar de middelbare school te gaan?

Dat snappen we heel goed, maar wees gerust: ieder jaar horen we in september dat het eigenlijk reuze meevalt! We vinden het belangrijk dat je je prettig en veilig voelt op onze school. Daarom doen we ons best om je je snel thuis te laten voelen.

Kennismaking

We organiseren een aantal momenten waarop je kennis kunt maken met onze school. Zo hebben we een open lesmiddag en een open avond. Ook organiseren we op woensdag 1 juni 2022 (dus nog voor zomervakantie) een kennismakingsmiddag waar je je klasgenoten en je tutor al leert kennen. Daarnaast is er de Revius Wijk Experience op 8, 15 en 22 juni. Maar ook na de vakantie organiseren we nog verschillende activiteiten (zoals het brugklaskamp) om elkaar echt goed te leren kennen en te wennen aan de middelbare school. Benieuwd naar wat alles inhoudt? Lees dan even verder.

Revius Wijk Experience

Voor sommige leerlingen is de overstap naar een nieuwe middelbare school zo spannend dat het eigenlijk niet lekker meer voelt. Misschien lig je er wakker van of voel je pijn in je buik? Als dat voor jou zo is, hebben wij op Revius Wijk voor jou iets speciaals bedacht, namelijk de Revius Wijk Experience. Zo wordt de overstap naar de middelbare school een stukje makkelijker en kun je genieten van een onbezorgde zomer zonder spanningen.

Op 3 woensdagmiddagen (8, 15 en 22 juni 2022) organiseren we deze Revius Wijk Experience.

Tijdens deze middagen:

 • praten we over de dingen die anders zijn op de middelbare school en vertellen we hoe je daarmee kunt omgaan
 • leer je het gebouw alvast kennen
 • oefenen we alvast met het lesrooster
 • besteden we aandacht aan hoe je vrienden kunt maken in je nieuwe klas
 • leer je alvast hoe je het beste kunt plannen om je maak- en leerwerk te doen
 • is er ruimte om al je vragen te stellen en je kunt alle gevoelens bespreekbaar maken

De bijeenkomst duurt 1 uur van 15.00 uur tot 16.00 uur. Als je je aanmeldt, is het wel de bedoeling dat je alle drie de middagen aanwezig bent.

Aanmelden voor de Revius Wijk Experience kan vanaf april 2022 via onderstaande knop.

VIP tour

Voor de leerlingen van groep 8 organiseren we op donderdag 10 februari 2022 VIP tours in de verschillende leerhuizen. De VIP tour duurt maximaal een halfuurtje tussen 17.00 en 21.00 uur.

Zo bieden we je een mogelijkheid om een kijkje te nemen in het leerhuis waar je naar toe gaat als je voor onze school kiest. De VIP tours worden begeleid door brugklasleerlingen.

Open lesmiddag

Op vrijdag 12 november 2021 organiseren we een open lesmiddag voor de leerlingen van groep 8.

De middag start om 13.00 uur. We ontvangen je dan in één van onze leerhuizen. Zo kun je zien hoe een leerhuis eruitziet en kun je ervaren dat dit een klein schooltje in een grote school is. Na de introductie vinden er drie lessen plaats, twee in het leerhuis en één in een praktijklokaal (bijvoorbeeld techniek of biologie). Na een gezamenlijke afsluiting in het leerhuis eindigt de middag om 15.00 uur.

Aanmelden voor de open lesmiddag verloopt voor de leerlingen op de scholen in Wijk bij Duurstede en directe omgeving via de leerkracht van de basisschool. Woon je verder weg, dan kun je je individueel aanmelden via onderstaand formulier.

Proeflessen tweetalig vwo

Op vrijdag 10 december van 13.30 – 15.00 uur organiseren we proeflessen voor leerlingen die geïnteresseerd zijn in tweetalig vwo. Tijdens deze proeflessen zullen de leerlingen korte lessen in het Engels krijgen.

Informatieavond voor ouders van kinderen uit groep 8

Op dinsdag 16 november 2021 organiseren wij een informatieavond, speciaal voor ouders van kinderen in de laatste klas van de basisschool. Tijdens deze informatieavond vertellen wij u over Revius Wijk.

Daarnaast kiest u voor 2 informatierondes om meer te weten te komen over een voor u interessant onderwerp.

We bieden de volgende informatierondes aan:

 • Revius Wijk, altijd dichtbij. Dichtbij de leerling; hoe zit dat?
 • Mijn kind heeft extra uitdaging nodig!
 • Mijn kind heeft extra zorg en ondersteuning nodig!
 • Hulp bij plannen en huiswerk
 • Het tutoraat
 • Rondleiding

Vooraf aanmelden is noodzakelijk en kan via deze link.

Tot ziens!

Bezoek ouders leerlingen groep 8 onder schooltijd

Revius Wijk is kleinschalig, met voor alle leerlingen een eigen thuisplek in de school.

Zo’n ‘schooltje in de school’ noemen we een leerhuis en hier leren kinderen in een rustige en veilige omgeving, met een vaste groep docenten. We zien deze aanpak als dé methode om leerlingen goed te begeleiden en uit te dagen, en de leerlingen ook echt te leren kennen. Wij kunnen ons voorstellen dat, indien u nog geen kind op Revius Wijk heeft, u niet direct een duidelijk beeld heeft hoe het onderwijs in zo’n leerhuis er uitziet.

Wij bieden ouder(s)/verzorger(s) van leerlingen van groep 8 in Wijk bij Duurstede e.o. daarom de mogelijkheid een bezoek aan onze school te brengen onder schooltijd.

 

 

Open avond

Op dinsdag 25 januari 2022 hebben wij onze jaarlijkse OPEN AVOND online gehouden.

Heb je deze open avond gemist? Geen probleem, de livestream kun je nog terugkijken door hieronder op de knop te klikken. De proeflessen die op die avond gevolgd konden worden zijn niet meer beschikbaar.

Onder de livestream vind je allerlei filmpjes die je kunt bekijken, zoals een digitale rondleiding in de verschillende leerhuizen, de praktijklokalen maar ook informatie over het tutoraat, over aanmelding & plaatsing en nog veel meer.