Hoe kun je onze school leren kennen?

Vind je het, net als veel andere leerlingen van groep 8, spannend om naar de middelbare school te gaan?

Dat snappen we heel goed, maar wees gerust: ieder jaar horen we in september dat het eigenlijk reuze meevalt! We vinden het belangrijk dat je je prettig en veilig voelt op onze school. Daarom doen we ons best om je je snel thuis te laten voelen.

Online open avond

Op dinsdag 19 januari 2021 hebben we een ONLINE open avond georganiseerd met livestream en filmpjes. Heb je deze gemist? Niet getreurd. Klik maar eens op de knop hieronder en neem bijvoorbeeld een rondleiding in een aantal leerhuizen, of bekijk het filmpje over buitenschoolse activiteiten. En wat betekent het nu eigenlijk als je naar de brugklas gaat? Ben je nieuwsgierig daarnaar? Bekijk dan vooral ook de film Hoe werkt de brugklas.

Kennismaking

We organiseren een aantal momenten waarop je kennis kunt maken met onze school. Zo hebben we een open lesmiddag en een open avond. Ook organiseren we op woensdag 16 juni (dus nog voor zomervakantie) een kennismakingsmiddag waar je je klasgenoten en je tutor al leert kennen. Daarnaast is er de Revius Wijk Experience op 23 juni, 30 juni en 7 juli. Maar ook na de vakantie organiseren we nog verschillende activiteiten (zoals het brugklaskamp) om elkaar echt goed te leren kennen en te wennen aan de middelbare school. Benieuwd naar wat alles inhoudt? Lees dan even verder.

Informatieavond voor ouders van kinderen uit groep 8 (afgelast)

In het najaar organiseren wij een informatieavond, speciaal voor ouders van kinderen in de laatste klas van de basisschool. Tijdens deze informatieavond, vertellen wij u over Revius Wijk. U krijgt uitleg over de overstap en de aanmeldingsprocedure. Na het algemene gedeelte kunt u twee informatierondes naar keuze volgen die precies aansluiten bij dat onderwerp waarover u meer wil weten. U bent van harte welkom.

De datum en wijze van aanmelding worden later bekend gemaakt.

 

 

Open lesmiddag

De open lesmiddag van 29 januari 2021 is vanwege de verlengde lockdown helaas afgelast. 

Dat betekent echter ook dat we geen mogelijkheid meer zien voor een fysieke open lessmiddag voordat de aanmeldingsperiode begint.

Wel bieden we nog 2 online kennismakingsbijeenkomsten aan inclusief een proefje waar leerlingen van groep 8 thuis aan me kunnen doen.

Deze bijeenkomsten vinden plaats op vrijdag 29 januari om 9.00 uur en om 11.00 uur (het programma is op beide tijdstippen hetzelfde, kies dus een tijd die voor jou het beste uitkomt). Om deel te kunnen nemen heb je een link nodig. Deze is verkrijgbaar via je basisschool leerkracht. Je kunt ook een mail doen naar reviuswijk@reviuswijk.nl. Zien we jou ook de 29e?

 

 

 

Revius Wijk Experience

Voor sommige leerlingen is de overstap naar een nieuwe middelbare school zo spannend dat het eigenlijk niet lekker meer voelt. Misschien lig je er wakker van of voel je pijn in je buik? Als dat voor jou zo is, hebben wij op Revius Wijk voor jou iets speciaals bedacht, namelijk de Revius Wijk Experience. Zo wordt de overstap naar de middelbare school een stukje makkelijker en kun je genieten van een onbezorgde zomer zonder spanningen.

Op 3 woensdagmiddagen (23 juni, 30 juni en 7 juli 2021) organiseren we deze Revius Wijk Experience van 15.00-16.00 uur.

Tijdens deze middagen:

  • praten we over de dingen die anders zijn op de middelbare school en vertellen we hoe je daarmee kunt omgaan
  • leer je het gebouw alvast kennen
  • oefenen we alvast met het lesrooster
  • besteden we aandacht aan hoe je vrienden kunt maken in je nieuwe klas
  • leer je alvast hoe je het beste kunt plannen om je maak- en leerwerk te doen
  • is er ruimte om al je vragen te stellen en je kunt alle gevoelens bespreekbaar maken

De bijeenkomst duurt 1 uur van 15.00 uur tot 16.00 uur. Als je je aanmeldt, is het wel de bedoeling dat je alle drie de middagen aanwezig bent.

Aanmelden voor de Revius Wijk Experience kan via onderstaand formulier.

Aanmelden Revius Wijk Experience