Scholierenverkiezingen op Revius Wijk

27-10-2023
In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen bezoeken alle leerlingen uit havo 4 op maandag 30 oktober a.s. het Huis van de Gemeente in Wijk bij Duurstede

Op vrijdag 17 november 2023 zijn er op het Revius tijdens de les maatschappijleer scholierenverkiezingen in samenwerking met ProDemos. Als voorbereiding daarop krijgen de leerlingen van havo 4 theorie te verwerken over de werking van de Parlementaire Democratie in Nederland. Tijdens de lessen worden ze ook vaak bevraagd over actualiteiten.

Maandag 30 oktober kunnen de leerlingen hun kennis vergroten door te ervaren hoe de democratie in de praktijk te werk gaat. Ze zijn dan te gast in het Huis van de Gemeente in Wijk bij Duurstede. Onder leiding van wethouder Jan Kuiper en enkele gemeenteraadsleden doorgronden ze een actueel thema over jeugd, zorg en onderwijs in hun eigen gemeente. De leerlingen kruipen als het ware in een politieke visie en gaan oefenen in debatteren, overleggen en besluitvorming. Welke standpunten bestaan er over dit onderwerp? Welke compromissen zijn er mogelijk? Waar zou jij voor stemmen?

Door middel van deze praktijkervaringen ontwikkelen de toekomstige stemgerechtigden hun politieke visie, wat hen kan helpen om een weloverwogen keuze te maken bij de scholierenverkiezing van de Tweede Kamerverkiezing van november 2023.

De school is heel blij met de bereidheid van de gemeente bij te dragen aan dit stukje waardevol onderwijs.