Uitdagend VMBO-T

Heb je een advies vmbo-(g)t of kader/vmbo-(g)t gekregen, dan kun je starten op onze vmbo-t opleiding. Dé plek om goed voorbereid te worden op een vervolgopleiding en op de maatschappij.

De theoretische leerweg is wat minder praktijkgericht dan de andere leerwegen van het vmbo. Maar we laten je wel zo veel mogelijk kennismaken met de praktijk. We organiseren bijvoorbeeld verschillende oriëntatiedagen binnen bedrijven en een beroepsstage. Ook ga je op werkweek (in t3) en zijn er verschillende excursies door de jaren heen.

Schooltje in de school

Ook op het vmbo-t van Revius Wijk volg je het grootste deel van je onderwijs in een schooltje in de school: het leerhuis. Een fijne plek, waar je samen met de andere leerlingen van vmbo-t les krijgt van een vaste groep docenten. Het is onderwijs zoals op veel andere scholen, maar toch nét anders: bij ons weet je zeker dat we er voor je zijn om je te helpen of uit te dagen waar nodig.
We helpen je om zelfstandig te leren werken en je eigen keuzes te maken: vaardigheden die je later veel nodig zult hebben.

Een dag in het leerhuis is afwisselend. De ene keer krijg je les in de instructieruimte, dan weer werk je in een groepje aan een samenwerkingsopdracht in de gemeenschappelijke ruimte van het leerhuis. Je werkt soms voor jezelf in stilte om je schoolwerk af te krijgen en het lesuur daarna ga je met je iPad op stap in de school om met zijn tweeën een interview op film vast te leggen. Onderwijs is op onze school niet saai, maar juist afwisselend en uitdagend.

Op je iPad staat je planner. In deze planner kun je altijd zien wat er van je verwacht wordt. Vaak vind je ook de antwoorden van lesboeken. Op deze manier heb je dus altijd duidelijkheid en dat is prettig!

Maatwerkdiploma

Ben jij iemand die graag uitgedaagd wordt en soms het gevoel heeft meer aan te kunnen? Dan is het maatwerkdiploma iets voor jou! Je kunt op de theoretische leerweg van Revius Wijk een of meerdere vakken volgen en afsluiten op havoniveau. Je doet dan dus ook echt examen voor die vakken.

Resultaten

De eindexamenresultaten vertellen natuurlijk maar een klein deel van het verhaal. Toch zijn we hartstikke trots op onze slagingspercentages: de laatste jaren behoren we bij de absolute top van Nederland, met percentages tussen de 95 en 100%.

Plezier

Vanzelfsprekend is er op school ook aandacht voor andere dingen dan schoolwerk. Zo sluiten we elke periode af met een plusweek. Er vinden dan bijvoorbeeld vaak excursies plaats. Maar denk ook eens aan een gezamenlijke lunch, het vieren van Sinterklaas en Kerst, feestjes, sportevenementen en een gezellige afsluiting van het schooljaar.

Kom je ook naar de leukste vmbo-t van Nederland?

Rondleiding door het leerhuis

Onze vmbo-t leerlingen in leerjaar 1 en 2 hebben als thuisbasis het blauwe leerhuis op de 1e verdieping, leerhuis A. In het filmpje hieronder vertellen we je wat meer over dit leerhuis en kun je zien hoe het er uit ziet.

Naar mbo of hbo

Je kunt je hele schoolcarrière bij ons op school blijven om je vmbo-t diploma te halen. Daarna kun je doorstromen naar het middelbaar beroepsonderwijs (MBO), maar je kunt ook, net als zo’n 20% van onze huidige t4-leerlingen, doorstromen naar het havo op onze school. Om je hierbij te helpen, bieden we een speciaal doorstroomprogramma aan. Je maakt vroegtijdig kennis met de stof op het havo en we helpen je natuurlijk ook op weg als je op het havo zit.
Wat ook heel uitdagend kan zijn, is het feit dat we je de mogelijkheid bieden om op vmbo-t in één of meerdere vakken havo-examen te doen.