Kansrijk VMBO-B/K

Heb jij een vmbo-b/k of vmbo-k/t advies? Revius Wijk is dé school waar je in een leuke omgeving, mét balkon en eigen keuken, kunt ontdekken waar je goed in bent.

Schooltje in de school

Ook op het vmbo-b/k van Revius Wijk volg je het grootste deel van je onderwijs in een schooltje in de school: het leerhuis. Een fijne plek, waar je samen met de andere leerlingen van vmbo-b/k les krijgt van een vaste groep docenten. Het is onderwijs zoals op veel andere scholen, maar toch nét anders: bij ons weet je zeker dat we er voor je zijn om je te helpen of uit te dagen waar nodig.

In ons leerhuis A volg je onder andere de vakken Nederlands, Engels, wiskunde en geschiedenis, maar we zorgen er ook voor dat je leert door dingen te doen. Vind jij het fijn om met je handen te werken en niet alleen maar met je neus in de boeken te zitten? Dan zit je hier goed, want wij bieden extra ruimte voor techniek, beeldende vorming en we leren je koken bij biologie/verzorging. Ook proberen we de andere vakken zo praktisch mogelijk aan te bieden zodat je je enthousiast voelt om lekker mee te doen.

Vmbo-b/k volg je in wat kleinere klassen en dat doen wij niet voor niets: daardoor hebben we namelijk nog nét wat meer aandacht voor je.

Les op kader-niveau

Je krijgt in principe les op kaderniveau. De leraren houden je ontwikkeling goed in de gaten. Zo zijn we er snel bij als jij wat extra uitdaging kunt gebruiken. Wellicht kun je dan op een niveau hoger werken. We zien het ook als we jou wat extra moeten begeleiden of als je misschien beter even op een niveau lager kan werken. De klassen zijn niet zo groot, én je kunt dus onderwijs volgen op verschillende niveaus. Zo kunnen we jou op de beste manier begeleiden en lesgeven.

Na het eerste jaar kijken wij waar jij het meest op je plek bent. Velen zullen naar de tweede klas (vmbo-b/k) in hetzelfde leerhuis blijven, maar sommige leerlingen kunnen overstappen naar vmbo-t. Zo kijken wij na het tweede leerjaar natuurlijk ook weer jouw resultaten. Ook dan is het is het mogelijk over te stappen naar leerjaar drie van vmbo-t.

Plezier

Vanzelfsprekend is er op school ook aandacht voor andere dingen dan schoolwerk. Zo sluiten we elke periode af met een plusweek. Er vinden dan bijvoorbeeld vaak excursies plaats. Maar denk ook eens aan een gezamenlijke lunch, het vieren van Sinterklaas en Kerst, feestjes, sportevenementen en een gezellige afsluiting van het schooljaar.

Rondleiding door leerhuis A

Onze vmbo b/k leerlingen vormen, samen met de vmbo t- leerlingen in leerjaar 1 en 2, gezamenlijk leerhuis A. Ben je benieuwd hoe het er in dit leerhuis uitziet? Bekijk dan onderstaand filmpje maar eens.

Doorstroom naar leerjaar 3 en 4

We hebben geen derde en vierde klas voor vmbo-b/k. Na twee jaar zul je dus moeten overstappen naar een andere school. Dat zul je misschien jammer vinden, maar denk maar zo: beter twee jaar Revius Wijk dan helemaal geen Revius Wijk! Bij de overstap naar het derde leerjaar krijg je hulp met kiezen van je tutor en de decaan. De decaan weet het meeste van alle vervolgopleidingen en kan jou helpen met al je vragen.