Gevarieerd HAVO

Heb je een advies vmbo-t/havo of een havo-advies: dan kun je onze havo-opleiding volgen! We geven les op havoniveau, dus alle leerlingen krijgen daarmee voldoende uitdaging. Dat past goed bij jou als havo-leerling, want een havist is vaak een denker én een doener in één.

Schooltje in de school

Ook op het havo van Revius Wijk volg je het grootste deel van je onderwijs in een ‘schooltje in de school’: het leerhuis. Een fijne plek, waar je samen met de andere leerlingen van havo les krijgt van een vaste groep docenten. Het is onderwijs zoals op veel andere scholen, maar toch nét anders: bij ons weet je zeker dat we er voor je zijn om je te helpen of uit te dagen waar nodig.
We helpen je om zelfstandig te leren werken en je eigen keuzes te maken: vaardigheden die je later veel nodig zult hebben.

Een dag in het leerhuis is afwisselend. De ene keer krijg je les in de instructieruimte, dan weer werk je in een groepje aan een samenwerkingsopdracht in de gemeenschappelijke ruimte van het leerhuis. Je werkt soms voor jezelf in stilte om je schoolwerk af te krijgen en het lesuur daarna ga je met je iPad op stap in de school om met zijn tweeën een interview op film vast te leggen. Onderwijs is op onze school niet saai, maar juist afwisselend en uitdagend.

Op je iPad staat je planner. In deze planner kun je altijd zien wat er van je verwacht wordt. Vaak vind je ook de antwoorden van lesboeken. Op deze manier heb je dus altijd duidelijkheid en dat is prettig!

Vakoverstijgende projecten

We vinden het belangrijk dat jij niet alleen maar een vak leert vanuit de methode op je iPad. Op het Revius proberen we dan ook extra opdrachten te geven die goed aansluiten bij jouw belevingswereld en de actualiteit. Wat je bij het ene vak leert, kun je gebruiken bij een ander vak. Je krijgt geregeld een project waarbij je aan meerdere vakken tegelijk werkt. Dat noemen we vakoverstijgend werken. Met die vakoverstijgende projecten leer je ook meteen een beetje beter hoe de wereld in elkaar steekt. Door niet alleen maar uit de boeken te werken, maken we het onderwijs dynamisch en aantrekkelijk.

Drempelloze overgang van de eerste naar de tweede klas

Op Revius Wijk hebben wij een drempelloze overgang van de eerste klas havo naar de tweede klas havo. Voor sommige leerlingen is het namelijk best even wennen op de middelbare school. We vinden het belangrijk dat je de tijd krijgt om te wennen aan de nieuwe omgeving en je nieuwe vakken. Ook heb je misschien wat tijd nodig om studievaardigheden onder de knie te krijgen. Hier helpen we je bij!

Door de drempelloze overgang van de eerste naar de tweede klas krijg je dus de kans om je te ontwikkelen. Maar mocht het toch beter zijn om over te stappen naar een ander niveau, dan bespreken we dat natuurlijk goed met jou en je ouders en dan is dat ook mogelijk.

Maatwerkdiploma

Ben jij iemand die graag uitgedaagd wordt en soms het gevoel heeft meer aan te kunnen? Dan is het maatwerkdiploma iets voor jou! Je kunt op de havo van Revius Wijk een of meerdere vakken volgen en afsluiten op vwo-niveau. Je doet dan dus ook echt examen voor die vakken. Voor het afsluiten van vakken op vwo-niveau werken we samen met Revius Lyceum Doorn.

Resultaten

De eindexamenresultaten vertellen natuurlijk maar een klein deel van het verhaal. Toch zijn we hartstikke trots op onze slagingspercentages: de laatste jaren behoren we bij de absolute top van Nederland, met percentages tussen de 90 en 95%.

Plezier

Vanzelfsprekend is er op school ook aandacht voor andere dingen dan schoolwerk. Zo sluiten we elke periode af met een plusweek. Er vinden dan bijvoorbeeld vaak excursies plaats. Maar denk ook eens aan een gezamenlijke lunch, het vieren van Sinterklaas en Kerst, feestjes, sportevenementen en een gezellige afsluiting van het schooljaar.

We zien je graag op onze havo!