Leerlingenraad

De leerlingenraad bestaat uit een groep enthousiaste leerlingen en een betrokken docent die zich inzetten om het jullie, de leerlingen van Revius Wijk, tijdens jullie schooltijd zo goed mogelijk naar de zin te maken.

Om van onze school de meest “coole” school te maken, moeten we natuurlijk wel jouw mening horen! Dus als jij goede ideeën hebt, laat het ons dan meteen weten!

Samen aan de slag met leuke ideeën

De leerlingenraad helpt mee om schoolfeesten, denk aan Sinterklaas / kerstfeest en andere feesten, nog leuker te maken. Verder gaan wij iedere week gezamenlijk met de ideeën en opmerkingen van medeleerlingen aan de slag! Iedere dinsdag in de grote pauze komen wij bijeen en bespreken wij alles wat er deze week is binnengekomen en alles waar momenteel aan gewerkt wordt. Dit kan echt van alles zijn, als het maar met de school te maken heeft. Als wij denken met een reëel probleem te maken te hebben of er wordt een super idee aangedragen, dan gaan we gezamenlijk aan de slag. Met een groep sta je natuurlijk veel sterker dan alleen. En in het verleden hebben we natuurlijk al best wel het een en ander bereikt.
De leerlingenraad wil bereiken dat iedere leerling het gevoel krijgt dat hij/zij meetelt en invloed heeft hier op school.

Lid worden?

Aan het begin van ieder schooljaar hebben we weer vacatures voor onze raad, je kunt dan een “sollicitatiebrief” schrijven en daarin vermelden waarom jij ons zo goed zou kunnen helpen, met ideeën en veranderingen. We zijn een gezellig team en we lachen behoorlijk wat af.

Je kunt op de volgende manieren contact opnemen:

  • Misschien ken je iemand persoonlijk die lid is, spreek deze aan
  • Kom op dinsdagmiddag tijdens de grote pauze naar ons toe en meld het ons tijdens de wekelijkse vergadering. In principe zitten we dan in CG3.
  • Stuur een mail naar leerlingenraad@reviuswijk.nl.