Oud-leerlingen en oud-docenten aan het woord

Begin 1974 geef ik biologieles op de Anthonius mavo. Mijn klaslokaal ligt tegenover de kamer van de directeur, mijnheer van Engelen. Dat is best prettig voor mij als beginnend docent. De leerlingen moeten wel opletten anders krijgen ze het aan de stok met mijnheer van Engelen.

Ik heb de ULO als een zeer fijne school ervaren. Er was een goede sfeer en ondanks dat er verschillende leerlingen uit Cothen kwamen, waren er nooit relationele problemen. De school – en dan in het bijzonder Van Engelen – liet ons in Utrecht met schoolvoetbal meedoen, organiseerde schoolreisjes, etc.

1954; de winter begon wij gingen met lange broek naar school, we werden naar huis gestuurd we moesten een rok over de broek aan trekken etc.zomers iets te laag blouse of jurk je kon weer naar huis anders hoef je niet meer te komen

De Stepactie met de OV-jaarstep en de speciale step van Honda weet ik nog goed. En dat er een prijs was voor de mooiste step en de snelste Bas Mus woon die prijs in de haven.

Die 4e klas kreeg nog een rondvlucht over het eiland Texel!

Ik heb examen gedaan in het eerste jaar van het nieuwe gebouw. 1989 Toen mochten we nog op de oude school slapen 😉 We maakten een trip naar Paris met school en waren gek van de playback show.

PlayBackshows in de kantine met allemaal landbouwzeil voor de grote ramen, later gingen we naar zaal Concordia met alle shows, we gilden keihard, zo gaaf was het!

Dat we een ontbijt deden voor de leraren en dat iedereen netjes gekleed was voor die dag en dat de leraren thuis opgehaald werden door luxe limousines.

De ULO aan het plantsoen had lage ramen waar je tijdens de les uit kon klimmen

Super leuk idee dat eeuwboek!!!

In Hastings spookte het, Emily leefde voort, ik weet nog dat ik niet durfde te slapen en met jas aan en licht aan in bed lag op de slaapzaal.

De diverse experimenten die (toen nog zo genoemd) meester Dieltjes uitvoerde tijdens de natuurkunde/fysica les. Ging niet altijd helemaal goed.

Het examen moest toen nog in Tivoli Utrecht afgenomen worden, mocht niet op eigen school

In 1961 nam directeur Van Engelen een foto van de examenklas. Overigens: niet alle 13 leerlingen zijn geslaagd en de foto nam Van Engelen met een camera met een zelfontspanner. Dat was voor ons leerlingen zeer bijzonder. Thuis hadden mijn ouders een Agfa Clack die deze mogelijkheid niet bezat.