Verbonden met elkaar?

05-11-2019
Dit jaar is het thema van de jaarlijkse landelijke dialoog VERBONDEN MET ELKAAR. Op welke wijze voelen wij ons verbonden met elkaar? Jongeren zitten veelvuldig op tal van social media. En wat speelt er bij anderen?

Veel aandacht is er voor eenzaamheid onder jongeren en ouderen. Hoe kijkt een ieder vanuit zijn eigen beeld naar verbonden zijn met elkaar? Een mooi onderwerp om eens met elkaar en anderen van gedachten over te wisselen.

Het is een open avond waar we luisteren naar elkaars verhalen. Iedereen voelt zich wel verbonden met iemand. Wat is daarvan de betekenis voor jou?

Het Revius organiseert samen met Wijkse dialoog een avond over dit thema. Iedereen die belangstelling heeft om elkaar op dit thema te ontmoeten is welkom donderdagavond 14 november vanaf 20:00 uur tot 21:30 uur in het Revius. Aanmelden is niet nodig, u kunt gewoon binnenlopen.

Wat gaan we doen? In kleine tafels van ongeveer zes personen gaan we met elkaar in dialoog over het thema “elkaar zien”.  De gesprektafels staan onder begeleiding van een gespreksleider. De eerste stap ontmoeten we elkaar en maken we met elkaar kennis. Daarna verkennen we wat “elkaar zien”.  voor een ieder betekent? Daarna dromen we verder en tot slot wordt aan iedereen gevraagd wat hij of zij morgen gaat doen met het thema “elkaar zien”.

Het zijn persoonlijke ervaringen die we onderling uitwisselen. In de dialoog staat respect voor elkaar en naar elkaar luisteren centraal. Het is geen discussie of een debat. Het mooie  aan de dialoog is dat je andere mensen ontmoet en met elkaar in gesprek raakt over persoonlijke thema’s en zo de ander eens op een andere manier leert kennen. Wil je weten hoe jongeren denken over dit thema? Schuif eens aan. Ook dit jaar nemen bijna vijftien  leerlingen van HAVO4 deel aan een opleiding tot dialoogbegeleider. Op 14 november schuiven zij aan een van tafels. In het voorjaar zijn zij zelf gespreksleider van een tafel rondom een zelf gekozen thema.

Voor meer informatie: wijksedialoog@gmail.com

Vragen? Kom gerust even langs of mail even.

Ineke Moorthaemer (i.moorthaemer@reviuswijk.nl)