De verlengde schooldag

Op Revius Wijk vinden we het belangrijk dat de leerlingen zo veel mogelijk schoolwerk op school maken. Uiteraard is het nodig dat leerlingen thuis ook nog voor school aan het werk gaan, dit geldt zeker voor het leerwerk. Voor sommige leerlingen geldt dat zij thuis minder effectief met hun schoolwerk bezig kunnen zijn. Om die reden is er de mogelijkheid tot een verlengde schooldag.

Wat houdt de verlengde schooldag in?

Leerlingen mogen na hun laatste les in hun eigen leerhuis schoolwerk maken zolang er een leerhuisassistent of docent aanwezig is. In de praktijk is dit vrijwel elke schooldag. Wij zorgen voor een fijne plek waar leerlingen in alle rust kunnen werken. De verlengde schooldag is in principe niet verplicht, het is een plek waar je je welkom mag voelen om met schoolwerk bezig te zijn. Samen met de tutor kunnen ouders met hun kind afspreken dat hij/zij gebruik maakt van de verlengde schooldag.

Begeleid-werken-uur

Revius Wijk kent voor de leerjaar 1 en 2 geen tussenuren. De uren die uitvallen, bijvoorbeeld door ziekte, worden zoveel mogelijk vervangen door een collega. We noemen dit een begeleid-werken-uur. Het schoolwerk dat genoteerd staat in de studiewijzer van SOMtoday kan gewoon doorgang vinden.

Voor de bovenbouw geldt dat er soms wel tussenuren zijn.

Externe huiswerkbegeleiding

Mocht u interesse hebben in aanvullende huiswerkbegeleiding, dan kunt u hier een overzicht downloaden van personen of instituten die uw kind bijles of extra begeleiding bij het maken van het huiswerk kunnen geven.

Revius Wijk neemt geen verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van genoemde instituten.