Ouderavond Mindful media

08-10-2018
Op dinsdag 6 november a.s. organiseren wij een interessante ouderavond, op 5 oktober jl. ontving u via de mail een uitnodiging.

U kent het wel: kinderen die onafscheidelijk zijn van hun mobiele telefoon, je nooit meer aankijken als je tegen ze praat, met koptelefoon op zitten gamen, en dan zéggen dat ze hun huiswerk al af hebben, terwijl jij dat niet kunt controleren. Nooit meer rust, gaat dat wel goed? Hoe doen andere gezinnen dat? Kunnen kinderen nu werkelijk media-multitasken? Hoe test je dat en wat vinden de jongeren er zelf van?

Op dinsdag 6 november a.s. (inloop 19.15 uur, aanvang 19.30 uur) organiseren wij hierover een ouderavond. De avond wordt verzorgd door De Nieuwe Lichting (DNL) en Freek Zwanenberg (Bureau Jeugd en Media). Freek is specialist mediaopvoeding. Hij zet u op een prikkelende manier aan het denken over de rol van (sociale) media in uw gezin. DNL is gespecialiseerd in gesprekken tussen ouders en pubers. De acteurs spelen herkenbare situaties waarin het gebruik van sociale media & internet centraal staat. Ze laten valkuilen zien die leiden tot misverstanden of zelfs conflicten. Tussentijds vragen ze om feedback: “Wat zouden jullie doen?”. Vervolgens spelen de acteurs de aangedragen oplossingen terug in de scène.

Een programma waarin u inzicht krijgt in uw rol als ouder, met veel vaart en humor waarin u kunt meedenken, meepraten en meelachen!

U ontving een uitnodiging via de mail op 5 oktober jl. Indien u niet meer in bezit bent van deze mail en toch belangstelling heeft dan kunt u zich via de volgende link aanmelden: https://www.reviuswijk.nl/ouderavond-mindful-media/