Oud-leerlingen tto aan het woord

Toen ik naar Revius Wijk ging, heb ik gekozen om tto te doen. Eerst is het nog onwennig om in de lessen Engels te moeten spreken, maar je zult al snel merken dat het een ‘tweede natuur’ wordt. Je leert door tto veel meer dan de basis van Engels en dat geeft je een voorsprong voor je toekomst. Toen ik namelijk ging studeren en later toen ik aan het werk ging als Consultant bij een internationaal bedrijf, merkte ik dat ik heel gemakkelijk tussen Engels en Nederlands kon overschakelen in zowel het lezen, schrijven en het spreken. Daarnaast is het tto ook een heel leuk programma met bijvoorbeeld een uitwisselingsprogramma en een bezoek aan Cambridge en Londen. Ik zou het iedereen aanraden om tto te gaan doen!

– Andrea, Consultant in Supply Chain & Procurement

Ik heb voor tto gekozen, omdat dit veel mooie toekomstperspectieven biedt. Ondanks dat het wat extra moeite kost, vond ik het zeker elke zweetdruppel waard. Je merkt al gauw dat je een voorsprong hebt op andere leerlingen, niet alleen op de middelbare maar zelfs later bij je vervolgopleiding! Veel vakken op de universiteit worden in het Engels gegeven en ook de meeste studieboeken zijn in het Engels. Als voormalig tto’er merk je echter dat dit eigenlijk geen uitdaging meer voor je is. Daarnaast biedt tto natuurlijk ook veel leuke extra’s en uitjes waar je herinneringen maakt voor het leven! Binnen tto leer je goed je medeleerlingen kennen, wat het allemaal veel leuker en makkelijker maakt. Zoveel jaar later ben ik nog steeds enorm goed bevriend met de mensen die ik op het tto heb leren kennen.

– Iga, studente Liberal Arts and Sciences Universiteit Utrecht

Nu ik terugkijk op het tto ben ik blij en trots dat ik het gekozen had. Klinkt cliché, maar is wel zo. Op de basisschool wilde ik altijd Engelstalige films/YouTube zonder ondertiteling kijken, nu is dat makkelijk en kan ik zelfs de moeilijkste Engelse documentaires kijken. Bovendien kan ik met bijna iedereen over de hele wereld spreken. Erg handig voor gamen, online platforms, algemene kennis, vervolgopleiding en heel veel meer.
Mensen maakten mij soms wel eens bang dat het moeilijker dan normaal vwo zou worden, wat helemaal niet zo is. Het Engels is wel wennen, maar na een paar maanden raak je eraan gewend en kan je niet anders.
Er valt dus niets te verliezen.

– Laith al Bawi, 5 vwo

JubileumboekSint- of Kersttip!

September 2022: 100 jaar voortgezet onderwijs in Wijk bij Duurstede. Ter ere van deze mijlpaal schrijft Philip Korff de Gidts, oud-docent economie, samen met vele anderen een prachtig jubileumboek. Je hebt nu de kans om dit prachtige boek in bezit te krijgen! OP = OP!

Te koop bij boekhandels Pettinga en Nieskens in Wijk bij Duurstede. Wil je liever online bestellen en thuis laten bezorgen? Dat kan ook via onderstaande knop.