Challenging TWEETALIG ATHENEUM EN GYMNASIUM (TTO)

Tto betekent tweetalig onderwijs. Tweetalig, want naast vakken die je in het Nederlands krijgt, worden er ook vakken in het Engels gegeven. Tto is bedoeld voor leerlingen met een vwo-advies, die extra uitdaging zoeken!

Dus, hou je wel van iets wat moeite kost, waar je extra voor moet gaan zitten, dat niet een-twee-drie klaar is, maar je wel een kick geeft als het gelukt is, dan is het tto iets voor jou

Hoe doen wij dat op Revius Wijk?

Ook op het tto krijgen de drie klassen (leerjaar 1-2-3) in een eigen ‘schooltje in de school’ hun lessen. In dit leerhuis krijg je les van je eigen tto-leraren. Dat schept een band. Het feit dat je elkaar goed kent, maakt leren makkelijker want je kunt de begeleiding krijgen die je nodig hebt.

In drie jaar tijd krijg je samen met de  andere tto’ers de Engelse taal helemaal onder de knie. Je leert in het Engels praten, schrijven en denken. Sommige leerlingen dromen uiteindelijk zelfs in het Engels.

Voor je toekomst is het beheersen van de Engelse taal een uitkomst. Veel mensen op de wereld spreken deze taal dus je kunt je – nu en in je toekomst – op veel plekken redden. Tevens zijn veel wetenschappelijke studies in het Engels. Ideaal dus als jij deze taal al goed beheerst.

Op Revius Wijk krijg je

  • de vakken wiskunde, geschiedenis, aardrijkskunde, biologie, muziek, beeldende vorming, levensbeschouwing en lichamelijke opvoeding volledig in het Engels
  • extra lessen Engels om de taal goed te leren beheersen
  • extra vakken als Drama en Conversation
  • en natuurlijk, Frans, Duits, natuurkunde, scheikunde en economie (maar dan in het Nederlands)

Internationalisering

Een tto-leerling kijkt met een brede blik naar de wereld om zich heen. In de les wordt aandacht besteed aan de wereld om je heen – ver weg en dichtbij. Ook organiseren we activiteiten waarbij we op die buitenwereld focussen. Dat maakt dat jij, als tto-leerling, internationaal leert kijken en je zo een wereldburger wordt.

Wie staan er voor je klaar?

Tto kan pittig zijn, maar je doet het niet alleen! Er staan natuurlijk leraren voor je klaar om je te helpen, maar vergeet ook je klasgenoten niet. Samen bereik je vaak veel meer dan alleen. In het leerhuis zijn ook altijd twee taalassistenten aanwezig (een Britse en een Amerikaanse), die het Engels al van jongs af aan spreken, native speakers.

Na drie jaar heb je het Engels zo goed onder de knie gekregen dat je een examen aflegt van de Universiteit van Cambridge. Als je dat haalt, behaal je een mooi diploma.

Extra activiteiten

Naast de lessen organiseren we ook veel andere interessante activiteiten. Zo is er bijvoorbeeld een cricket clinic. Ook leer je tijdens een bezoek aan Denemarken hoe een leeftijdsgenoot daar leeft. In de derde klas snuif je de Engelse cultuur op en breng je een bezoek aan een Britse universiteit.

Dus: tto kan voor jou een hele goede keus zijn!

Doorstroom naar leerjaar 4

Revius Wijk biedt geen bovenbouw vwo. Na drie jaar zul je dus helaas onze school moeten verlaten. Dat vind je dan misschien wel heel jammer, maar denk maar zo: beter drie jaar op Revius Wijk, dan helemaal geen Revius Wijk! Veel leerlingen stromen door naar het Revius Lyceum in Doorn. Dat is wel even wennen, maar gelukkig gaat het onze leerlingen goed af.

Tto op Revius Wijk: durf jij de uitdaging aan?