Grenzeloos tweetalig vwo (tto)

Ook al wonen wij in Nederland, de Engelse taal is overal om ons heen. Je hoort het op tv, in series en films. Het wordt gesproken in games en door je favoriete beroemdheden. Wij spreken Engels op vakantie. Op het tto leer jij heel goed Engels. Want tto staat voor Tweetalig Onderwijs. Dat betekent dat jij een groot deel van de schoolvakken niet in het Nederlands maar in het Engels krijgt. Hierdoor ben jij helemaal klaar voor een wereld vol Engels. Met tto spreek jij binnen een paar jaar bijna even goed Engels als mensen die in een Engelstalig land zijn opgegroeid.

Hoe leuk is tto?

Hartstikke leuk! Je leert niet alleen heel veel van de Engelse taal, maar doet ook hele leuke activiteiten en projecten. Wat dacht je van:

 • een echt Engels spel als cricket te spelen
 • bij een excursie of een project echte ‘native speakers’ (mensen die met het Engels zijn
  opgegroeid) als begeleiders te hebben.
 • naar toneelstukken te gaan, die in het Engels worden opgevoerd
 • zelf op het podium te staan bij Drama en bij de Speaking Contest
 • naar het buitenland op een uitwisseling te gaan met andere jongeren
 • op reis te gaan met de klas naar Londen/Cambridge.
Je leert door tto veel meer dan de basis van Engels en dat geeft je een voorsprong voor je toekomst.

Wanneer kan ik tto gaan doen?

Wij willen graag veel kinderen de kans geven om tto te doen. Juist omdat wij het zelf zo’n gave opleiding vinden. Maar omdat tto bij ons op Revius Wijk op vwo niveau gegeven wordt, vragen wij wel een havo/vwo of een vwo advies van de basisschool. Als je een vwo advies hebt, kun je sowieso starten. Als je een havo/vwo advies hebt, overleggen wij ook met jouw juf of meester of de extra moeite die het tto ook wel vraagt jou gaat lukken. En natuurlijk gaan wij jou dan aan alle kanten helpen, zodat het een succes wordt!

Hoe weet ik of tto iets voor mij is?

Kijk naar deze mogelijkheden:

 • op onze website staat veel informatie over tto op Revius Wijk
 • doe mee aan de proeflesjes op 10 december bij ons op school. Je kunt je hier opgeven
 • kijk op de website: www.ikkiestto.nl
 • kom naar de Open Avond. Ga dan naar de 2e verdieping, het gele leerhuis. Op de pagina groep 7/8 kun je zien wanneer de Open Avond is
 • loop een ochtend of middag mee met onze tto brugklas. Opgeven kan op de open avond.

Maar vooral: doe de QUIZ via deze link https://www.nuffic.nl/onderwerpen/tweetalig-onderwijs/tweetalig-onderwijs-iets-voor-jou of scan de QR code en je weet meteen of tto iets voor jou is!

 

Wat krijg ik allemaal in het Engels?

Deze vakken krijg je volledig in het Engels:

 • English (Engels)
 • Mathematics (wiskunde)
 • History (geschiedenis)
 • Geography (aardrijkskunde)
 • Biology (biologie)
 • Religious Studies (levensbeschouwing)
 • Physcial Education (lichamelijke opvoeding)

Daarbij krijg je extra lessen English om de taal heel goed te leren begrijpen en spreken. Je krijgt ook extra vakken als Drama en Conversation.

Als we een project doen zorgen we ervoor dat dat project in het Engels is. Als er dan mensen van buiten school komen, spreken zij ook allemaal goed Engels.

Engels leer je natuurlijk niet alleen binnen school. Buiten de school is zoveel te ontdekken! Daarom gaan we in de tweede klas op uitwisseling naar een buitenlandse school en in de derde klas snuif je de Engelse taal en cultuur op en bezoek je Londen en Cambridge.

Wie kunnen mij helpen op het tto?

Wij staan voor je klaar om je te helpen op het tto, je doet het echt niet alleen! Natuurlijk zijn er de docenten, maar vergeet ook je klasgenoten niet. Samen bereik je vaak veel meer dan je alleen kunt. In het leerhuis is ook nog een taalassistent (een native speaker), die is opgegroeid met de Engelse taal. Zij kan je heel goed helpen!

Wat ga ik na drie jaar tto op Revius Wijk doen?

Revius Wijk heeft geen bovenbouw vwo. Na drie jaar zul je dus helaas onze school moeten verlaten. Dat vind je dan vast heel jammer, maar denk maar zo: beter drie jaar op Revius Wijk, dan helemaal geen Revius Wijk!
De meeste leerlingen gaan door naar Revius Doorn. Dat is soms even wennen, maar ook daar ga jij het dan vast goed doen. Sowieso hebben we overleg met Revius Doorn over een goede aansluiting en we hebben ook een speciaal kennismakingsprogramma dat je eind klas 3 volgt.
Als jij naar de 4e klas gaat op Revius Doorn, kun je daar tto blijven doen. Zo krijg je in 6 jaar middelbare school een complete opleiding tto!

Ik heb voor tto gekozen, omdat dit veel mooie toekomstperspectieven biedt.

Digitale rondleiding door het leerhuis

Eén van de docenten van leerhuis E, het leerhuis waar onze vwo en tto-leerlingen zitten, heeft een filmpje gemaakt over het leerhuis. In dit filmpje vertelt zij je meer over hoe het er aan toe gaat in een leerhuis en kun je alvast kijken hoe het er uit ziet.

Met tto heb je een voorsprong op andere leerlingen, niet alleen op de middelbare school, maar ook later bij je vervolgopleiding