Lesmethodes: digitaal en papier

Op Revius Wijk werken we met de iPad én met boeken. Alle leerlingen hebben hun lesmateriaal op de iPad staan, maar voor een aantal vakken werken we ook met papieren werkboeken. Daarnaast schrijven leerlingen bij een aantal vakken wel gewoon in een schrift.

Geen iPad-school

We noemen onszelf geen iPad-school en dat is bewust. Voor ons is de iPad geen doel, maar een middel, waarmee we lesstof op meerdere manieren kunnen aanbieden. We kiezen voor een mix van digitaal en papier – dit bepalen we per vak.

Waarom doen we dit?

We geloven dat leren aantrekkelijker wordt als lesstof interactief wordt aangeboden. De digitale leermiddelen sluiten meer aan op de belevingswereld van jonge mensen dan boeken, doordat methodes doorlopend worden bijgewerkt. Daarnaast is de iPad een handig hulpmiddel voor het op maat aanbieden van onderwijs, zowel in groepen als individueel. Bij sommige vakken is het digitale werkboek minder handig. Dan kiezen we voor papier, maar altijd in combinatie met de iPad.

Niet onbelangrijk: de boekentas wordt er een stuk lichter van en het is minder zoeken naar dat ene boek dat je bent vergeten mee te nemen!

Wat betekent het voor je ouders?

  • U koopt zelf een iPad voor uw kind (via ons krijgt u 12% korting op de Apple adviesprijs).
  • Bij bestellingen via ons kunt u kiezen voor betaling in een keer of voor een afbetalingsregeling.
  • Uw kind hoeft thuis niet op de (huis)computer te werken
  • Wij bestellen de leermiddelen en plaatsen deze op de iPad

Wanneer u nog vragen heeft of meer informatie wilt, laat het ons weten, ipad@reviuswijk.nl.