Nationaal vmbo debattoernooi op Revius Wijk

29-03-2019
Op vrijdag 5 april 2019 komen bijna 40 vmbo debatteams uit heel Nederland naar Wijk bij Duurstede om te debatteren over emancipatie op de arbeidsmarkt, vrouwenrechten en armoede

Het landelijk vmbo debattoernooi is de grootste debatcompetitie binnen het vmbo en wordt dit jaar voor de twaalfde keer georganiseerd door Stichting Nederlands Debat Instituut. Gastlocatie is dit jaar onze school! Dit dankzij het feit dat onze leerlingen dit toernooi in 2017 wonnen en wij gevraagd werden een keer gastlocatie te zijn. Met veel plezier zijn wij ingegaan op deze vraag en wij verwelkomen graag zowel organisatie als deelnemers a.s. vrijdag.

Ook dit jaar zetten de vmbo’ers hun tanden in actuele, uitdagende stellingen, waaronder:

  • Bij ernstige armoede is een kindhuwelijk gerechtvaardigd
  • De overheid moet een financiële bonus geven aan meisjes die na hun opleiding fulltime gaan werken

De scholieren hebben de stellingen vooraf kunnen voorbereiden, maar horen pas kort van tevoren of zij voor- of tegenstanders moeten zijn. Ook volgt in de derde debatronde een improvisatiestelling die pas op de dag zelf bekend wordt gemaakt. Tijdens drie spannende debatrondes wordt bepaald wie zich landelijk vmbo debatkampioen 2019 mag noemen.

Het programma ziet er als volgt uit:

12:45 – 13:00      Opening door dagvoorzitter Nick Schoemaker, Nederlands Debat Instituut
13:05 – 14:05      Bekendmaking stelling + debatronde 1
14:10 – 15:05      Bekendmaking stelling + debatronde 2
15:35 – 16:35      Bekendmaking improvisatiestelling + debatronde 3
16:40 – 17:00      Finaleprogramma + uitreiking

Uiteraard houden wij u op de hoogte van wie dit toernooi wint. Leerlingen die niet deelnemen en niet aanwezig zijn om te assisteren bij een aantal praktische zaken, zijn vanaf 11.50 uur vrij.

JubileumboekSint- of Kersttip!

September 2022: 100 jaar voortgezet onderwijs in Wijk bij Duurstede. Ter ere van deze mijlpaal schrijft Philip Korff de Gidts, oud-docent economie, samen met vele anderen een prachtig jubileumboek. Je hebt nu de kans om dit prachtige boek in bezit te krijgen! OP = OP!

Te koop bij boekhandels Pettinga en Nieskens in Wijk bij Duurstede. Wil je liever online bestellen en thuis laten bezorgen? Dat kan ook via onderstaande knop.