Muziektheater

Na jarenlang geen algemene theaterproducties te hebben gehad, voert Revius Wijk in 2019 de musical Sweeney Todd uit. Een prachtig project, waarbij mensen uit de gehele school een bijdrage leveren. Een voorstelling gemaakt door leerlingen, voor leerlingen en andere belangstellenden uit de omgeving.

Wat gaan we doen?

We spelen eind juni 2019 tweemaal een avondvullende voorstelling, waarbij we in totaal een maximaal aantal bezoekers van 700 hebben. Deze voorstelling wordt uitgevoerd door 25 leerlingen, aangevuld met een band. De decorbouw, promotie en productie wordt uitgevoerd door nog eens 15 leerlingen. Eén en ander staat onder leiding van een artistiek team van drie medewerkers en een productieteam van twee medewerkers.

Sweeney Todd

Een verhaal over een barbier die door toedoen van een zelfzuchtige rechter alles is kwijtgeraakt en jarenlang is verbannen. Bij terugkomst in het Londen van eind 19e eeuw komt Todd erachter dat zijn vrouw dood is en zijn dochter is ingepalmd door diezelfde rechter. Todd wil niet anders dan wraak nemen en het wordt een bloederige obsessie voor hem. Zijn wraak treft niet alleen de rechter, maar ook talloze onschuldigen – die overigens eindigen in de worstenbroodjes van de naburige bakkerij van Mrs. Lovett. Gelukkig is er ook nog een vrolijk liefdesverhaal in dit stuk, om de boodschap, dat het nemen van wraak nooit goed afloopt, een beetje te verzachten.

We maken er een echte musical van, maar met relatief veel spel. We hebben een bewerking van het originele script van Stephen Sondheim gemaakt, waardoor het stuk toegankelijk wordt voor bezoekers van jong en oud.

Wat hebben we nodig?

Revius Wijk beschikt over een prachtige aula waar we het Londen van begin 1900 kunnen bouwen. Maar we hebben weinig theatertechniek in huis. Die zullen we dus moeten huren. Dan gaat het dus om licht- en geluidstechniek en voor de technici die het materiaal beheren en bedienen. Voor de decorbouw hebben we materialen nodig, ook zullen we aardig wat kleding en rekwisieten gaan verzamelen.

Wat doen we zelf?

Aan de realisatie van deze voorstelling werkt een flink aantal mensen onbezoldigd mee, zij helpen bij de decorbouw, bij het (ver)maken van kleding, in de regie en in de productie. De muziek en het script, als ook het decorontwerp verzorgen we zelf. We huren geen externe regisseur of begeleiders in. We zullen proberen bij een aantal fondsen subsidies op te halen. En we vragen een toegangsprijs voor de voorstelling.

Voor wie is deze voorstelling bedoeld?

De voorstelling is allereerst bedoeld voor de deelnemers zelf. Zij doen ervaring op, op het podium, maken het gehele proces mee van ‘van niets, iets creëren’. Door op het podium te staan, zichzelf uit te dagen, leren ze ontzettend veel over zichzelf en doen ervaringen op waar ze hun leven lang plezier van kunnen hebben. Daarmee is het dus ook in de schoolopleiding een unieke kans voor leerlingen en die bieden we met overtuiging.
Natuurlijk is het ook een voorstelling voor de bezoekers: andere leerlingen, medewerkers, familie, vrienden en andere belangstellenden uit de omgeving van de school. Een leuke culturele ervaring, waarbij we mensen die misschien niet zo vaak in een theater te vinden zijn, een mooie avond kunnen bezorgen en over het onderliggende thema kunnen laten nadenken.

We zullen veel aandacht geven aan pr om zoveel mogelijk bezoekers te krijgen. Jong en oud zijn welkom, al is de voorstelling qua inhoud vooral geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 12.

Meer informatie: muziektheater@reviuswijk.nl (ook voor aanleveren advertentie en/of logo).

Wij hanteren de volgende deadlines voor aanleveren advertentie of log (en betaling)

  • Vóór 20 maart 2019 om in Theaternieuws 1 mee te gaan
  • Vóór 10 mei 2019 om in Theaternieuws 2 mee te gaan
  • Vóór 5 juni 2019 om in Theaternieuws 3 (= het programmaboekje) mee te gaan