Wat leuk dat je onze site bezoekt!

Op dit stukje van onze website kun je veel lezen en zien over onze school. Je gaat immers in de komende maanden de school kiezen die bij je past,
dus moet je goed geïnformeerd zijn. Ook kun je hier lezen wat je de komende tijd van Revius Wijk kunt verwachten.

Vind je het, net als veel andere leerlingen van groep 8, spannend om naar de middelbare school te gaan? Dat snappen we heel goed, maar wees gerust:  ieder jaar horen we in september dat het eigenlijk reuze meevalt! We vinden het belangrijk dat je je prettig en veilig voelt op onze school.  Daarom doen we ons best om je je snel thuis te laten voelen. We doen dit bijvoorbeeld door diverse kennismakingsactiviteiten te organiseren en het schooljaar te beginnen met een introductieprogramma.

Leerhuis
Je hebt vast wel gehoord dat we op onze school werken in leerhuizen. Wat is nu precies een leerhuis? Je hebt een basis, een eigen school met tussen de 100 en 150 leerlingen, dit vormt een kleinschalige, veilige omgeving. Revius Wijk kent acht leerhuizen. Elk niveau heeft zijn eigen leerhuis. Je volgt 60-70% van al je lessen in je eigen leerhuis. Voor de praktijkvakken (zoals lichamelijke opvoeding, muziek, techniek en beeldende vorming) ga je naar de begane grond, waar de praktijklokalen zijn.

Wil je meer weten over de leerhuizen? Klik dan hier.

Om alvast een blik te werpen in onze school kun je het volgende filmpje eens bekijken:

 

 

We hebben ook een 360° film gemaakt over onze school. Dit filmpje is zo gemaakt dat het net lijkt of je echt rondloopt in onze school. Je moet dit filmpje dan wel bekijken met de Youtube app op een smartphone of via een iPad.

 

 

iPad

Misschien heb je al van vriendjes of vriendinnetjes gehoord, dat de boeken op de iPad staan.
Hoe werkt dat nu precies? Kijk maar eens naar het volgende filmpje:  

Tijdens de open lesmiddag zul je al kennis maken met werken met de iPad.

Waarschijnlijk hebben jij en je ouders hierover ook veel vragen. Je kunt via deze link al een en ander vinden. Heb je daarna nog meer vragen, dan kun je deze stellen tijdens één van onze activiteiten voor leerlingen van groep 8. Een overzicht hiervan vind je hieronder.


Hoe kun je onze school leren kennen?

Open lesmiddag
Op vrijdag 24 november 2017 organiseren wij een open lesmiddag, waar we je zullen laten beleven hoe het is om onderwijs in een leerhuis te krijgen. Er worden 3 lessen gegeven, waarbij je de beschikking krijgt over een iPad zodat je zelf kunt ervaren hoe de iPad in de lessen wordt gebruikt.

Individuele aanmelding kan via deze link. Basisscholen uit Wijk bij Duurstede en omgeving komen veelal klassikaal naar onze open lesmiddag. Individuele aanmelding is dan niet nodig.

Informatieavond tweetalig onderwijs
Ben je geïnteresseerd in  tweetalig onderwijs? Kom dan naar onze informatieavond op dinsdag 9 januari 2018 van 19.00-20.30 uur.

Open avond
Wil je onze school echt in bedrijf zien? Tijdens onze open avond op woensdag 17 januari 2018 is dat mogelijk. Je kunt bij alle vakken een kijkje nemen en je kunt bij de “doe”-vakken zelf iets maken/onderzoeken. Natuurlijk kun je overal vragen stellen over onze school, ook aan de leerlingen die aanwezig zullen zijn. Je bent welkom tussen 19.00 en 21.00 uur. Leerlingen van groep 7 zijn op de open avond uiteraard ook van harte welkom!

Kennismaken met je klas en mentor
We vinden het heel belangrijk dat je nog voor de zomervakantie kennis hebt gemaakt met je klasgenoten en je mentor. Dat neemt misschien een stukje van de spanning weg. Daarom organiseren we een kennismakingsmiddag op woensdag 30 mei 2018 van 14.30-15.30 uur

Meer informatie over de verschillende brugklassen die wij aanbieden en overige informatie vind je hier.

Aanmelden

Klik hier om te lezen hoe je je kunt aanmelden.


We hopen je als nieuwe ‘brugger’ te mogen begroeten op onze school!

Mijn
Revius
Login