Wat leuk dat je onze site bezoekt!

Op dit stukje van onze website kun je veel lezen en zien over onze school. Je gaat immers in de komende maanden de school kiezen die bij je past,
dus moet je goed geïnformeerd zijn. Ook kun je hier lezen wat je de komende tijd van onze school kunt verwachten.

Vind je het, net als veel andere leerlingen van groep 8, spannend om naar de middelbare school te gaan? Dat snappen we heel goed, maar wees gerust:  ieder jaar horen we in september dat het eigenlijk reuze meevalt! We vinden het belangrijk dat je je prettig en veilig voelt op onze school.  Daarom doen we ons best om je je snel thuis te laten voelen. We doen dit bijvoorbeeld door diverse kennismakingsactiviteiten te organiseren en het schooljaar te beginnen met een introductieprogramma.

Leerhuis
Je hebt vast wel gehoord dat we op onze school werken in leerhuizen. Wat is nu precies een leerhuis? Je hebt een basis, een eigen school met tussen de 100 en 150 leerlingen. Deze situatie lijkt op die van een basisschool. Revius Wijk kent acht leerhuizen.

De leerhuizen bevinden zich op de 1e en 2e verdieping, elk leerhuis heeft een kleur,

Op de 1e verdieping zijn vier leerhuizen:

  • leerhuis 1 (rood) dakpanklas 1 en 2 vmbo-basis/kader (op kader niveau)
  • leerhuis 2 (blauw) klas 1 en 2 vmbo-t
  • leerhuis 3 (geel) dakpanklas vmbo-t/havo leerjaar 1 (op havo niveau) en havo 2
  • leerhuis 4 (turquoise) dakpanklas havo/vwo leerjaar 1 (op vwo niveau)  en vwo 2

Op de 2e verdieping zijn ook vier leerhuizen:

  • leerhuis 5 (blauw) klas 3 en 4 vmbo-t
  • leerhuis 6 (turquoise) klas 3 havo en 3 vwo
  • leerhuis 7 (geel) klas 1, 2 en 3 tweetalig onderwijs (vwo)
  • leerhuis 8 (rood) klas 4 en 5 havo

Je volgt 60-70% van al je lessen in je eigen leerhuis.

Een leerhuis bestaat uit een grotere gemeenschappelijke ruimte plus één of meer klaslokalen. Je krijgt instructie van een vak in het klaslokaal, in de gemeenschappelijke ruimte werk je verder onder begeleiding van de docent. In deze gemeenschappelijke ruimte is plaats voor twee groepen met twee docenten, maar dat wil niet zeggen dat er ook altijd twee klassen tegelijk aanwezig zijn. Er wordt in alle rust individueel gewerkt of er is de mogelijkheid om samen te werken aan groepsopdrachten of met elkaar te overleggen bij individuele opdrachten. In de gemeenschappelijke ruimte is naast een docent vaak ook nog een les assistent aanwezig. Je hebt tijdens het werken in de gemeenschappelijke ruimte soms ook de mogelijkheid om aan een ander vak te werken.

In alle leerhuizen werkt een klein, vast docententeam en een les assistent (kernteam). Samen zijn ze verantwoordelijk voor de gang van zaken in het leerhuis.Je krijgt les van deze docenten aangevuld met een aantal gastdocenten. Het kernteam zorgt er voor dat de leerling continu gezien wordt. Wekelijks worden leerlingen besproken in het teamoverleg.

 

Voor de praktijkvakken (zoals lichamelijke opvoeding, muziek, techniek en beeldende vorming) gaan de leerlingen naar de begane grond, waar de praktijklokalen zijn.

Waarschijnlijk heb je toch nog vragen over het leerhuis. Die kun je allemaal stellen op onze open lesmiddag, onze open avond, op onze kennismakingsmiddag en natuurlijk per mail, [email protected]. Onderaan kun je zien wanneer deze activiteiten zijn.

 

iPad

Misschien heb je al van vriendjes of vriendinnetjes gehoord, dat de boeken op de iPad staan.
Hoe werkt dat nu precies? Kijk maar eens naar het volgende filmpje: 

Digitale vaardigheden zijn in de huidige maatschappij van groot belang.

Wij gebruiken de iPad als drager van digitale leermiddelen. Zo heb je altijd je 'boek' bij je. Een groot voordeel van het werken met digitale leermiddelen op de iPad is dat hierdoor het onderwijs meer interactief gegeven kan worden (bijv. door directe links naar uitleg filmpjes, etc.) en het eenvoudiger is om onderwijs op maat te bieden. Dit betekent overigens niet dat je alleen maar op de iPad werkt, er wordt nog steeds geschreven en gebruik gemaakt van schriften en pen/potlood, bijvoorbeeld  voor het maken van opdrachten en aantekeningen. Je werkt ook gezamenlijk aan producten als posters of een film en je kunt de iPad ook gebruiken om werkstukken te maken en informatie op te zoeken. Met de iPad kan kan je een eigen leerroute volgen door te kiezen voor extra uitleg op film, meerdere keren een geluidsfragment beluisteren, onderwijskundige apps te raadplegen en je zelf te overhoren.

Daarnaast kun je op de iPad je rooster inzien of cijfers bekijken.

Het gevaar van te veel afleiding door bijvoorbeeld de social media op de iPad snappen we. We bespreken dit regelmatig met de leerlingen en nemen maatregelen door bijvoorbeeld samen met de leerlingen centraal de meldingen uit te zetten. 

Tijdens de open lesmiddag zul je al kennis maken met werken met de iPad.

Waarschijnlijk hebben jij en je ouders hierover ook veel vragen. Je kunt via deze link al een en ander vinden. Heb je daarna nog meer vragen, dan kun je deze stellen tijdens één van onze activiteiten voor leerlingen van groep 8. Een overzicht hiervan vind je hieronder.


Hoe kun je onze school leren kennen?

Open lesmiddag
Op vrijdag 24 november 2017 organiseren wij een open lesmiddag, waar we je zullen laten beleven hoe het is om onderwijs in een leerhuis te krijgen. Er worden 3 lessen gegeven, waarbij je de beschikking krijgt over een iPad zodat je zelf kunt ervaren hoe de iPad in de lessen wordt gebruikt.

Individuele aanmelding kan via deze link. Basisscholen uit Wijk bij Duurstede en omgeving komen veelal klassikaal naar onze open lesmiddag. Individuele aanmelding is dan niet nodig.

Informatieavond tweetalig onderwijs
Ben je geïnteresseerd in  tweetalig onderwijs? Kom dan naar onze informatieavond op dinsdag 9 januari 2018 van 19.00-20.30 uur.

Open avond
Wil je onze school echt in bedrijf zien? Tijdens onze open avond op woensdag 17 januari 2018 is dat mogelijk. Je kunt bij alle vakken een kijkje nemen en je kunt bij de “doe”-vakken zelf iets maken/onderzoeken. Natuurlijk kun je overal vragen stellen over onze school, ook aan de leerlingen die aanwezig zullen zijn. Je bent welkom tussen 19.00 en 21.00 uur. Leerlingen van groep 7 zijn op de open avond uiteraard ook van harte welkom!

Kennismaken met je klas en mentor
We vinden het heel belangrijk dat je nog voor de zomervakantie kennis hebt gemaakt met je klasgenoten en je mentor. Dat neemt misschien een stukje van de spanning weg. Daarom organiseren we een kennismakingsmiddag op woensdag 30 mei 2018 van 14.30-15.30 uur

Meer informatie over de verschillende brugklassen die wij aanbieden en overige informatie vind je hier.

Aanmelden

Klik hier om te lezen hoe je je kunt aanmelden.


We hopen je als nieuwe ‘brugger’ te mogen begroeten op onze school!

Mijn
Revius
Login