WOP Gastsprekers uit de 4 werelden van werk in leerhuis 6 en 7


Op 30 en 31 oktober jl. gingen beroepsbeoefenaars uit de wereld van de economie, de zorg, de kunst en de techniek met  leerlingen van havo en vwo 3 in gesprek. Leerlingen hadden zich voorbereid door vragen op te stellen en probeerden er op deze manier achter te komen wat de verschillende  beroepen inhouden, welke vakken daarbij handig kunnen zijn, maar ook welke vaardigheden belangrijk zijn. Daarnaast was er ruimte voor “ ethisch hacken”, schilderen in samenwerking en het ervaren hoe zwaar een kogelwerend vest is.


Dit jaar viel op dat er ruime belangstelling was voor “het salaris” en “de werkbelasting”. Maar  er is ook gesproken over de balans tussen hoofd en hart en dat uitgaan van je eigen interesses een goede leidraad is.

Leuke bijkomstigheid: Tjeerd looft aan de groep met de origineelste vragen een bezoek aan zijn werkvloer…….binnenkort volgt de uitslag!

Namens de leerlingen en mijzelf hartelijk dank voor de inzet, humor en openheid van de gastsprekers Tjeerd Balvers, Giovanni Sturkenboom, Mark Berntssen, Rico van der Wind, Eline van Wijngaarden, Martin Falkenberg, Marit Hettinga, Frank Wintermans, Wim van Oudbroekhuizen, Wouter Zijlstra en natuurlijk Etske Muis en Laura Lunenburg van Wijk in Bedrijf.

Mylène van Riemsdijk
decaan havo


Ga terug
Mijn
Revius
Login