Preventielessen St. Voorkom eerste klassen


Van 11 t/m 13 september jl. werden er in de brugklassen preventielessen door een medewerker van de Stichting Voorkom verzorgd.. In deze lessen werd het thema internet behandeld. Internet is de leefwereld van jonge mensen. Ze hebben contact met vrienden, zoeken informatie voor school of doen online een spel. Hoe ga je hier op een goede manier mee om?


In twee interactieve lesuren behandelde de trainer van Stichting Voorkom onderwerpen als gamen, online pesten en social media. De positieve kanten van internet werden besproken, maar ook de risico’s en verslavingen die onverstandig computergebruik met zich mee kunnen brengen. Voorafgaand aan de lessen hebben ouders, samen met uw kind een opdracht uitgevoerd. Het doel van de opdracht was om ouders en kinderen een mogelijkheid te bieden om met elkaar in gesprek te gaan over dit thema. Deze opdracht is in te zien via http://www.voorkom.nl/stellingen-internet/.

De ervaring leert dat er veel los kan komen tijdens de lessen. St. Voorkom biedt een chatmogelijkheid via een button op www.voorkom.nl/jongeren). De chat is elke dag geopend van 15.00 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 22.00 uur. Kinderen en tieners kunnen daar anoniem met hun vragen en problemen terecht. St. Voorkom biedt hen een luisterend oor en waar nodig en mogelijk, een helpende hand.


Ga terug
Mijn
Revius
Login